Начин на приготвяне
Първо се прави сладкото. Малините се слагат в касеролка. Бъркат се на среден огън, докато се сгъсти. Сладкото се изсипва в купичка и оставя да изстине. Накрая се подслажда на вкус.
Маслото се разбива с крема сиренето. След това се прибавят яйцето, ванилията и подсладителят. Отново се разбива.
Прибавят се бадемовото и кокосовото брашно. Тук вече се обърква с шпатула и замесва тесто. Тестото се увива във фолио и се прибира в хладилника за 30 минути.
От готовото тесто се оформят топчета - по 20 г всяко. и се нареждат в тава, покрита с хартия. Отгоре се пръст или малка лъжичка се прави дупка.
Пекат се на 160-170 градуса за около 15 минути. Но всяка фурна пече различно, моята е газова. Наглеждайте ги постоянно, за да не ги изгорите.
Като се извадят от фурната, отгоре отново леко и внимателно се притискат с лъжичка. След това сладките се оставят напълно да изстинат.
Накрая се пълнят със сладкото от малини и се поръсват със стевия и кокосови стърготини.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия