Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Млечна салата»Млечна салата с киноа, царевица и орехи

Млечна салата с киноа, царевица и орехи

Млечна салата с киноа, царевица и орехи
Снимка: Илиана Първанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Само една порция от тази богата на продукти млечна салата ще ви засити за поне няколко часа"

Необходими Продукти

  • киноа - ½ ч.ч.
  • кисело мляко - ½ кофичка (2%)
  • царевица - 1/3 консерва
  • къдрава салата - ½ розетка Джентелина
  • пресен лук - няколко перца, по желание
  • слънчогледови семки - 3 с.л.
  • орехи - 3 с.л., натрошени ядки
  • хималайска сол - ½ ч.л., на вкус
  • шарлан - 1 с.л., слънчогледово масло
  • оцет балсамико - 1 ч.л., на вкус
  • ябълков оцет - 1 ч.л., на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази вкусна млечна салата, първо, приготвяме киноата, като за целта ½ ч.ч. зърна сваряваме под капак в 1 чаена чаша вода, за около 15 минути – докато си изпие водичката.

След това, само ако е необходимо, я измиваме под студена вода и прецеждаме през цедка.

В дълбока купа за салата сипваме съставките за нея: половин кофичка кисело мляко (2% масленост), предварително сварената киноа, измитите и нарязани на лентички листа къдрава салата сорт Джентелина, 1/3 консерва сладка царевица, 3 с.л. сурови слънчогледови семки, 2-3 с.л. начупени орехови ядки и по желание няколко перца пресен лук, нарязани на ситно.

Овкусяваме на вкус с шарлан (нерафинирано студено пресовано слънчогледово масло), фина хималайска сол, оцет балсамико (бяла балсамова подправка за салати) и ябълков оцет.

Разбъркваме със салатна бъркалка всички съставки и сипваме салатата с киноа в дълбока чиния или салатиера.

Поднасяме свежата млечна салата с киноа, царевица и орехи на семейната трапеза за обяд.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: