Начин на приготвяне
За тази вкусна млечна салата, първо, приготвяме киноата, като за целта ½ ч.ч. зърна сваряваме под капак в 1 чаена чаша вода, за около 15 минути – докато си изпие водичката.
След това, само ако е необходимо, я измиваме под студена вода и прецеждаме през цедка.
В дълбока купа за салата сипваме съставките за нея: половин кофичка кисело мляко (2% масленост), предварително сварената киноа, измитите и нарязани на лентички листа къдрава салата сорт Джентелина, 1/3 консерва сладка царевица, 3 с.л. сурови слънчогледови семки, 2-3 с.л. начупени орехови ядки и по желание няколко перца пресен лук, нарязани на ситно.
Овкусяваме на вкус с шарлан (нерафинирано студено пресовано слънчогледово масло), фина хималайска сол, оцет балсамико (бяла балсамова подправка за салати) и ябълков оцет.
Разбъркваме със салатна бъркалка всички съставки и сипваме салатата с киноа в дълбока чиния или салатиера.
Поднасяме свежата млечна салата с киноа, царевица и орехи на семейната трапеза за обяд.
Чудно Вкусно!