Начин на приготвяне
Сваряваме киноата във вряща вода. Като си поеме водата и е сварена, я оставяме да изстине. Нарязваме на ситно пресния лук и салвията. Прибавяме ги към киноата, заедно с орехите (начупени на едри парченца) и карфиола (консервиран в буркан само с вода и сол, а не от туршия), прецеден от сока в буркана.
Сипваме към останалите продукти и киселото мляко (ако искаме салатата да е по-млечна, може да използваме цялата кофичка, но и половинка е достатъчно). Поръсваме хималайската сол, бялата оцетна подправка – оцет Балсамико, шарлана и разбъркваме всичко заедно. Поднасяме като свежа гарнитура нашата млечна салата.
Интересна и неповторимо вкусна млечна салата с киноа и карфиол. Внасяща разнообразие в ежедневното хранене!