Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Млечна салата»Млечна салата с киноа и карфиол

Млечна салата с киноа и карфиол

Млечна салата с киноа и карфиол
Снимка: Илиана Първанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Отправяме поглед към здравословната кухня с млечна салата с киноа и карфиол"

Необходими Продукти

  • киноа - 1 кафена чашка
  • вода - 2 - 3 кафени чашки (за киноата)
  • карфиол - 2 кафени чашки (консервиран в буркан със сол)
  • орехи - 2 шепи начупени на едро
  • пресен лук - няколко зелени перца
  • салвия - 3 листенца (пресни)
  • кисело мляко - ½ кофичка (от 500 г - 2%)
  • шарлан - около 1 ч.л.
  • хималайска сол - ½ ч.л.
  • балсамико - ½ ч.л. (бяла оцетна подправка)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме киноата във вряща вода. Като си поеме водата и е сварена, я оставяме да изстине. Нарязваме на ситно пресния лук и салвията. Прибавяме ги към киноата, заедно с орехите (начупени на едри парченца) и карфиола (консервиран в буркан само с вода и сол, а не от туршия), прецеден от сока в буркана.

Сипваме към останалите продукти и киселото мляко (ако искаме салатата да е по-млечна, може да използваме цялата кофичка, но и половинка е достатъчно). Поръсваме хималайската сол, бялата оцетна подправка – оцет Балсамико, шарлана и разбъркваме всичко заедно. Поднасяме като свежа гарнитура нашата млечна салата.

Интересна и неповторимо вкусна млечна салата с киноа и карфиол. Внасяща разнообразие в ежедневното хранене!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: