Начин на приготвяне
Почистете пилешкото филе от ципите, измийте го и го подсушете добре. Направете му малки разрези.
В купа смесете олиото заедно с подправките, разбъркайте и с помощта на четка намажете филетата.
Обелете чесъна и го нарежете на филийки. Гъбите измийте и също нарежете на филийки. Чушката измийте, премахнете семките и нарежете на тънки ивички.
Слагайте от зеленчуците и чесъна по малко във всеки разрез на месото и оставете малко да престои в хладилника. След това го оставете малко на стайна температура, увийте във фолио, сложете в тавичка и печете в загрята на 180°C фурна за около 40 минути.
След като времето изтече, премахнете фолиото и оставете да се запече още малко, като този път може да добавите кашкавал, който да придаде още по-приятен загар на вашето диетично пиле.
В подходящ тиган с незалепващо покритие капнете малко олио, запържете скилидките чесън, нарязани на филийки.
Добавете доматите, подправките, захарта и гответе няколко минути, докато се сгъсти леко. След като и сосът и месото са готови, поставете филетата в подходящи чинии и ги залейте с малко от соса.
Украсете диетично пилешко филе на фурна с няколко клонки копър.
Да ви е сладко!