Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бурито»Бурито с пилешко и чедър

Бурито с пилешко и чедър

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Бурито с пилешко и чедър
Снимка: TanyaGyurova
2 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Бурито с пилешко и чедър, което е най-вкусно, приготвено по тази рецепта и поднесено със свежа салатка"

Необходими Продукти

  • питки за бурито - 3 бр. големи тортияс
  • пилешко бонфиле - ок 1/2 кг
  • червен лук - 1 глава
  • кисели краставички - 3 бр.
  • кашкавал - ок. 50 г
  • чедър - ок. 100 г
  • майонеза - ок. 3 - 4 с.л.
  • За пилешкото филе
  • галета - ок.4 - 5 с.л.
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • къри - 2 - 3 щипки подправка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновате пилешкото филе в соев сос, къри и малко олио за ок. 1 час.

Слагате галета в дълбока чиния и овалвате всяко филе в нея.

Редите пилешките филенца в тава с хартия за печене и малко олио и печете на 200°C до златисто.

Ако тавата ви е с незалепващо покритие, не е нужно да слагате хартия.

Докато месото се пече, си нарязвате продуктите за плънката за бурито.

Нарязвате червения лук на полумесеци, киселите краставички на тънки кръгчета и кашкавала и чедъра - на средно дебели резени.

След като пилешкото филе е готово, започвате да редите продуктите в тортията.

Първо, намазвате леко с майонеза и после слагате в единия край филенцата, лук, краставички и кашкавал.

Завивате тортията, както е показано на снимките горе, и слагате в същата тава, в която сте пекли пилешкото филе.

Слагате по няколко резена (или настъргвате) чедър и запичате във фурната, докато се разтопи.

Поднасяте буритото с пилешко и чедър топло със свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: