Начин на приготвяне
Сварявате киноата за ок. 15 мин и ако не е поела цялата течност, я отцеждате добре.
Нарязвате на ситно лука, моркова и чесъна и ги задушавате в тиган с олио, докато останат само на мазнина.
Добавяте ги към киноата и разбърквате добре.
Добавяте солта, кимиона и куркумата и отново разбърквате добре.
Нарязвате на ситно магданоза и добавяте и него към сместа.
Разбивате две яйца и ги добавяте към киноата и зеленчуците, като ги разбърквате добре.
Ако е необходимо, сложете сместа за малко в хладилник, за да се стегне, но при мен не беше нужно.
Загрейте фурната, оформете кюфтенца от киноа от сместа и ги наредете в тава с хартия за печене (или с незалепващо дъно) и олио.
Печете зеленчуковите кюфтенца на ок. 230 градуса до златисто, като ги обърнете след 20 -тина минути от другата страна.
Поднесете кюфтенца от киноа и зеленчуци на фурна със салата или цвекло с чесън и орехи.