Начин на приготвяне
Сварявате киноата за около 15 мин. или както е описано на опаковката. Отцеждате киноата от водата и оставяте на изстине.
Сварявате броколите, накъсани на розички за около 15-20 мин. Отцеждате ги от водата и ги намачкате с преса за картофено пюре или друг уред, кото имате под ръка.
Оставяте броколито да изстива и през това време нарязвате на ситно моркова, лука и чесъна и ги задушавате до полуготовност.
Добавяте зеленчуците при киноата в дълбока купа и овкусявате със сол. Добавяте ситно нарязан копър и разбърквате добре. Прибавете и яйцата към сместа и отново разбъркайте добре.
Ако сместа е достатъчно гъста, направо оформете кюфтенца от киноа с леко влажни ръце.
Ако не е достатъчно гъста за оформане, може да добавите малко галета.
Наредете вашите зеленчукови кюфтенца в тава с хартия за печене (или такава с незалепващо дъно), намазана с олио.
Печете кюфтенца от киноа и броколи на фурна на 230 градуса до златисто, като към 20-тата минута ги обърнете.