Пъстри зеленчуци на фурна

Пъстри зеленчуци на фурна
Снимка: Илиана Първанова
1 / 4
05/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Колоритни, ароматни и много вкусни - любимите ни зеленчуци на фурна"

Необходими Продукти

  • картофи - 14 - 15 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 3 бр. зелени + 2 бр. червени
  • пресен лук - 1/2 връзка
  • карфиол - 2 шепи начупен
  • магданоз - 1/3 връзка
  • хималайска сол - 2 ч.л. фина
  • шарлан - 5 с.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • червен пипер - 3 щипки
  • джинджифил - 1/3 ч.л. на прах
  • куркума - 1 ч.л. равна
  • вода - 4 - 5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме на едри кубчета картофите, на кръгчета морковите, на квадратчета - чушките. Начупваме карфиола на бонзайчета и всичко смесваме в тавата. Добавяме на ситно нарязаните магданоз и спанак.

Подправяме с хималайска фина сол, шарлан, черен пипер, червен пипер, джинджифил на прах, куркума.

Разбъркваме равномерно и наливаме водичката, като тя почти да достига нивото на зеленчуците, без да ги покрива.

Слагаме във фурната и печем на 250 градуса - около 40-45 минути.

Разпределяме в 4 порции и поднасяме топло.

Уникално вкусни и лесни ароматни и засищащи зеленчуци на фурна.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: