Начин на приготвяне
За карамела поставете захарта и водата в дълбок тиган.
Гответе на умерен огън, докато сместа придобие кехлибарен цвят (не разбърквайте).
Внимателно разпределете карамела по дъното и стените на огнеупорни купички.
За яйчния крем в купа разбийте яйцата заедно със захарта (яйцата задължително трябва да са на стайна температура).
Налейте кондензираното и затопленото прясното мляко, овкусени с ванилия. Внимателно ги разбъркайте с миксер.
Прецедете сместа и разпределете в купички.
Купичките с крем карамел поставете в дълбока тава за печене.
Налейте вода до половината на тавата.
Кремът се поставя във фурната, която не трябва да е предварително загрята. Пече се бавно на 130 °C, като се внимава водата в тавата да не заври. Ако това се случи, се добавя студена.
Извадете крема от фурната и го оставете да се охлади на стайна температура, след което се прибира с хладилника перфектния крем карамел с кондензирано мляко.
*Хубави и качествени купички за крем карамел можете да си вземете от посочения линк.
Коментари