Гъби с ориз и млечен сос

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Гъби с ориз и млечен сос
Снимка: Мария Симова
1 / 3
20/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъби - 250 г печурки
  • ориз - 1.5 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • мащерка - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • за млечния сос
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • топено сирене - 60 г
  • краве масло - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте ориза много добре, накиснете го във студена вода. Обелете и нарежете лука на ситно. Измийте и нарежете печурките на филийки.

Разпределете всички предварително подготвени продукти в дълбока тава, полейте ги с 2-3 с.л. олио и 3 ч.ч. топла вода, посолете на вкус и поръсете равномерно с мащерка.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете около 50 минути.

За соса налейте млякото и водата в метален съд, поставете на котлона на умерен огън.

След като заври, добавете нарязаното на кубчета топено сирене и маслото, варете докато се посгъсти.

Поръсете сгъстеното млечно-сиреново сосче с черен пипер и посолете ако е нужно, на вкус.

Сервирайте гъбите с ориз, полети със сосче.

Лесно и вкусно ястие от гъби с ориз и млечен сос, което може да си хапнете на обяд или вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: