Начин на приготвяне
Чушките се почистват и измиват.
В тенджерка се запържва настърганият морков, нарязаните на дребно лук и домат.
Добавя се каймата, след като и тя се запържи, се сипва измитият ориз. Сипва се една чаша вода, след като оризът я поеме, се отстранява от котлона.
Овкусява се със солта и подправките.
Чушките се пълнят, подреждат се в намаслена тавичка, долива се вода.
Пълнените чушки се на 180 градуса до готовност на ориза.
Сосът за пълнени чушки се приготвя, като в тенджерка се сипват млякото и брашното. Слага се на умерен огън да заври.
Долива се сосът, който се е отделил от печенето на чушките. Добавя се разбитото яйце, като сосът се бърка непрекъснато, докато се сгъсти.
Готовият сос се сипва в тавата при пълнените чушки.
Коментари