Спагети Болонезе с босилек

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Иноватор
184
943
217
395
4
22/02/2021
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо107
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • спагети - 1 пакет
  • кайма смес - 600 г
  • доматен сок - 400 г
  • зрял лук - 2 глави
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • чубрица - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • универсална подправка - 1 пакет Maggi (ФИКС Спагети Болонезе)
  • босилек - 4 - 5 листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в сгорещеното олио, докато лукът придобие златист цвят.

Добавя се каймата и се бърка често докато каймата се запържи добре. Добавя се доматеният сок и пак се пържи около 3-4 минути.

Добавя се Maggi Малки тайни ФИКС Спагети Болонезе, предварително подготвен според указанията. Прибавя се черният пипер и чубрицата и се вари приблизително 10-13 минути след това.

Приготвяне на спагетите:

В тенджера с подходяща големина се пълни около 2/3 от нея с вода, слага се 1-2 щипки сол и се оставя водата да заври.

Добавят се спагетите и се варят около 10-15 минути/до готовност/, според силата на котлона. След като са готови се свалят от огъня и се изцеждат от водата.

Сервират се част от спагетите залете със соса и поръсени със ситно нарязан свеж босилек. Консумират се топли.

Спагетите Болонезе с босилек са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар