Начин на приготвяне
Разбийте сладкарската сметана на пухкав крем с помощта на миксер.
Добавете заквасента сметана и продължете разбиването до получаване на гъст крем.
На дъното на тава с падащ ринг наредете ред от гофретите. Поръсете с карамелен сос. Можете сами да си го приготвите от горена захар, сладкарска сметана и масло.
Намажете дебел слой от крема.
Затоплете на водна баня сладкото от малини. Полейте с малиновото сладко върху сметановия крем.
Наредете втори ред от гофретите, отново поръсете с карамелен сос и отново намажете с останалия крем.
Внимателно отстранете ринга и намажете страните на тортата. Загладете и оформете.
Поръсете тортата с карамелизирани кокосови стърготини и настърган шоколад с аромат на малини.
Оставете лесната торта с гофрети да се стегне за около 3-4 часа в хладилник, след което нарежете и поднесете.