Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Банички»Сладки триъгълни банички с плодов пълнеж

Сладки триъгълни банички с плодов пълнеж

Сладки триъгълни банички с плодов пълнеж
Снимка: Илиана Първанова
2 / 6
22/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"И една от тези банички ще остане, всичко до троха ще се хапне"

Необходими Продукти

  • За 3 триъгълни банички
  • круши - 1 ч.ч. ситни парченца (узрели)
  • ябълки - 1 ч.ч. ситни парченца
  • моркови - 1 бр. среден
  • кафява захар - 1 /2 ч.ч. кристална
  • овесени ядки - ½ ч.ч. фини
  • канела - ½ ч.л.
  • вода - 1 /4 ч.ч.
  • кори за баница - 3 листа (листа)
  • шарлан - за намазване (нерафинирано слънчогледово масло)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е за 3 бр. триъгълни банички, но в случай че искаме да направим 6 бр. – удвояваме количеството на всички продукти.

Количеството на продуктите измерваме с помощта на чаена чаша с вместимост 250 мл.

Обелваме ябълките и добре узрелите зимни круши и ги нарязваме на ситни парченца, а моркова настъргваме.

Сипваме ги в тенджерка на котлона и ги разбъркваме с кафявата кристална захар.

Щом кристална захар се разтопи от топлината и сместа започне да ври, често разбъркваме с дървена плоска бъркалка.

След като се сгъсти добавяме фини овесени ядки и канела и отново рабъркваме.

Наливаме малко водичка, за да се сварят овесените ядки, като не спираме да разбъркваме, и като я поемат, сваляме тенджерката от котлона. Оставяме за няколко минутки да изстине.

Разстиламе фините кори за баница.

Взимаме първата и я намазваме с шарлан с помощта на силиконова четчица. Откъм по-късата страна сгъваме на три, така че да се получи широка къса лента.

Разделяме плодовата плънка на 3 части.

Първата част разстиламе върху сгънатата кора, по цялата й повърхност, така че само краищата да нямат плънка, за да може при прегъването в триъгълна форма, да не излиза плънката отвън.

Взимаме долния ъгъл на хоризонталната правоъгълна лента и прегъваме към отсрещната горна страна, така че да се получи триъгълник. Повтаряме още два пъти, нагоре и надолу, като сгъваме кората с плънка в триъгълна форма, докато стигнем крайчето, което прегъваме навътре в последното триъгълно сгъване.

Повтаряме същите действия и с другите 2 банички.

Подреждаме ги в тава, която предварително сме намазали с шарлан и самите тях също намазваме отгоре с шарлан, с помощта на силиконова четчица.

Печем на 180 градуса за около 15 минутки, като около 10тата минута, в случай са се изпекли до тъмно златисто, превключваме фурната да пече само от долната страна.

И сладките триъгълни банички с плодов пълнеж са готови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: