Боровинкова мус торта

Боровинкова мус торта4 / 4
22/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Галеща небцето боровинкова торта, която ще обикнете от първа хапка"

Необходими Продукти

  • За блата
  • бисквити - 1 пакет с масло
  • захар - 4 с.л.
  • масло - 70 г
  • бял шоколад - 50 г
  • сметана - 100 мл сладкарска
  • За муса
  • кокосово мляко - 400 мл
  • кондензирано мляко - 400 мл
  • желатин - 2 пакетчета
  • бял шоколад - 200 г
  • масло - 50 г
  • боровинки - 150 г замразени
  • За гарниране
  • сладко от боровинки - 200 г
  • боровинки - свежи
  • филирани бадеми
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към захарта прибавете две супени лъжици вода. Карамелизирайте захарта.

Разтопете шоколада и маслото на водна баня и ги прибавете към карамела. Добавете и сметаната и разбъркайте до еднородност.

Натрошете бисквитите и прибавете към тях карамелената смес. Размесете до еднородност и оформете блата в тава с подвижен ринг.

Оставете в хладилник, за да се стегне.

Затоплете кондензираното мляко, прибавете кокосовото мляко и разтопените шоколад и масло.

Разбъркайте до еднородност.

Накиснете желатина в студена вода и го оставете да набъбне, след което го затоплете в микровълнова фурна, без да позволявате да кипи.

Прибавете желатина към сместа. Добавете боровинките, като предварително сте ги намачкали, за да си пуснат сока.

Разбъркайте и охладете сместа.

След като желирането започне, полейте блата.

Оставете така 5-6 часа, за да стегне.

Затоплете боровинковото сладко на водна баня.

Ако чийзкейкът е стегнал, внимателно отстранете ринга /може да си помогнете със затоплен нож, който да прекарате от вътрешната страна на ринга/.

Полейте повърхността на тортата с боровинковото сладко.

Гарнирайте с филирани бадеми и свежи боровинки.

Боровинковата мус торта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: