Плодова торта три шоколада

МарияМария
Новак
15
114
17
16
23/02/2021
"Нежна, мекичка и много вкусна плодова торта три шоколада - опитайте и ще ви стане любима"
Приготвяне45 мин.
Готвене180 мин.
Общо225 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо313
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд смесваме сметаната и млякото. Разделяме ги на 3 части.

В чаша с малко прясно мляко разтваряме 1 пакет желатин. Прехвърляме една част в касерола, прибавяме 1/3 от захарта и какаото. Слагаме на котлона да се загрее почти до точка на кипване.

Дърпаме от огъня и прибавяме начупения черен шоколад и набъбналия желатин, разбъркваме докато се разтвори всичко и се получи хубава и хомогенна шоколадова смес.

Смиламе бисквитките на ситно. Смесваме ги със смлените ядки. Прехвърляме във формата за торта с махащи се стени, с диаметър 24 см.

Прибавяме разтопеното масло и разбъркваме, като след това разпределяме равномерно по дъното на съда, притискайки леко с ръка, за да се оформи блат.

Пъхаме в хладилника за кратко. След това излейте готовата смес върху замразения блат и оставете в хладилника да се стегне.

Вторият и третият пласт шоколад правим по начина, по който е направен първият шоколадов слой.

След всеки пласт слагаме в хладилника да стегне. Накрая добавяме пресните или вече размразени плодове, като ги заливаме с набъбналия желатин.

Плодовата торта се прави в дълбока форма с махащо се дъно. След като стегне я извадете.

Плодовата торта три шоколада е готова.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар