Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова Торта»Плодова торта с малини и три крема

Плодова торта с малини и три крема

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451102k984
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Плодова торта с малини и три крема
Снимка: Lenka
1 / 2
09/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
160 мин.
Порции
18
"Плодовата торта с малини ще събуди всички сетива. Идеалната торта за специален повод!"

Необходими Продукти

  • бял пълнеж
  • мляко - 1.5 л
  • захар - 300 г
  • нишесте - 12 с.л.
  • маргарин - 250 г
  • жълт пълнеж
  • яйчни жълтъци - 10 бр.
  • мляко - 1 л
  • ванилов пудинг - 3 бр.
  • захар - 12 с.л.
  • маргарин - 250 г
  • сметана - 50 г бита
  • пълнеж с малини
  • малини - 700 г
  • вода - 200 мл
  • захар - 300 г
  • малинов пудинг - 2 бр.
  • блатове
  • яйчен белтък - 8 бр.
  • захар - 8 с.л.
  • брашно - 8 с.л.
  • яйчни жълтъци - 1 бр.
  • смлени лешници - 10 с.л.
  • Ако правите с фондан, шоколадова основа преди фондан
  • шоколад - 400 г
  • маргарин - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на белия пълнеж:

В тенджера сложете захарта и 1.2 л мляко да се сварят. Оставете млякото да заври и добавете захарта. В малка купа разбъркайте нишестето с останалото мляко и когато млякото в тенджерата заври, смесете разбитото нишесте и разбъркайте, докато се сгъсти. Сложете маргарина в купа и го разбийте до пяна. Когато млечният пълнеж се охлади, смесете го с разбития маргарин.

Приготвяне на жълтия пълнеж:

Отделя се 700 мл мляко и се смесва със захарта в тенджерата и се слага на котлона да заври. Разбиваме яйцата и отделяме жълтъците от белтъците. Разбийте жълтъците до светло. Разбъркайте пудинга с 300 мл прясно мляко и смесете с жълтъците. Когато млякото заври и захарта се разтопи, добавете жълтъците и пудинга. Разбийте сметана в купа. Разбийте маргарина в друга купа, след това смесете с разбитата сметана и разбъркайте всичко отново. Когато пудингът се охлади, комбинирайте с маргарина и разбитата сметана и разбъркайте добре.

Приготвяне на пълнежа с малини

Размразете малините, сложете ги в купа и ги пасирайте. Поръсете ги със захарта, разбъркайте и ги сложете в тенджера и включете котлона да се вари. Смесете пудинга с малко от посоченото количество вода, а останалата вода добавете към малините. Когато малините започнат да къкрят, оставете ги да къкрят за 5 минути и след това залейте със сместа за пудинга. Разбъркайте и свалете от котлона.

Приготвяне на блатовете:

За тортените блатове белтъците се разбиват на пяна със захарта, след това се разбиват жълтъците, за да изсветлят, смесват се белтъците с жълтъците. Добавете брашното и разбъркайте, след това добавете и смлените лешници. Смесваме всичко и го разделяме на 4 части. Печете блатовете на 200 °C за десет минути.

Ако правите тортата с ганаш, разбийте маргарина до пяна и разтопете шоколада на пара, след това добавете разтопения шоколад към разбития маргарин и разбийте отново. Количеството ганаш избирате сами.

Подреждане на тортата:

Наредете вкусната малинова торта - първи блат, жълти пълнеж, малинов пълнеж, бял пълнеж и повторете процедурата още два пъти. Ако правите с бита сметана, намажете с бита сметана, а ако правите с фондан, намажете с шоколадова основа и сложете фондан. Украсете плодовата торта по желание и оставете в хладилник да стегне.

Най-добре е плодова торта с малини и три крема да се консумира на следващия ден.

Приятно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: