Начин на приготвяне
Вземаме си купа, обелваме банана и с помощта на вилица го намачкваме.
За предпочитане са потъмнелите банани, защото колкото по-кафяви са станали, толкова по-сладки ще са.
Ако искаме да се получат гладки топчета, поставяме в блендер овесените ядки и за кратко блендираме.
Ако искаме да си останат така, просто прибавяме ядките към банана в купата.
Добавяме останалите съставки и всичко разбъркваме много добре.
Получава се доста мокро тесто, което оставяме в хладилника през нощта или за няколко часа.
Това го правим, за да могат сухите съставки да се овлажнят и да се споят.
След като е готово, вземаме супена лъжица и загребваме от тестото.
Поставяме в дланта си и оформяме бонбони.
Подреждаме ги в чиния и поднасяме.
Енергийните топчета с банан, овесени ядки и шоколад са готови.
Коментари