Начин на приготвяне
Смесваме брашното, овесените ядки, солта, содата и бакпулвера.
В друга купа разбъркваме с миксер маслото и захарта до пухкав крем. След това добавяме намачкания банан, яйцето и ванилията, и отново разбъркваме.
Прибавяме сухите съставки и бъркаме с лъжица до хомогенна смес, след което слагаме и гроздето, като внимаваме при разбъркването да не го смачкаме.
Върху хартия за печене, слагаме по 1 супена лъжица от сместа и леко притискаме отгоре.
Бисквитите печем в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 13-15 минути.
Когато са готови, изваждаме от фурната и оставяме да се охладят.
Меките овесени бисквити с червено френско грозде са готови.