Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Гръцки бадемови сладки с масло

Гръцки бадемови сладки с масло

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Гръцки бадемови сладки с масло
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Ако сте опитвали някога тези гръцки сладки, то със сигурност са ви харесали - те просто се топят в устата"

Необходими Продукти

  • бадеми - 100 г белени, сурови
  • брашно - 190 г
  • масло - 50 г
  • зехтин - 50 мл лек
  • белтъци - 50 г
  • бренди - 2 капачки, 20 мл
  • портокалова вода - 1 ч.л. (от портокалови цветчета)
  • пудра захар - около 150 г (60 г за тестото и останалото за овалване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете в слаба фурна бадемовите ядки до много лек загар. Оставете ги да изстинат и пуснете в блендер да се смелят на дребни парченца.

Разбийте до втечняване белтъка и го сипете при брашното, заедно със зехтина, мекото масло, захарта, брендито, портокаловата вода и смлените бадеми.

Замесете гладко тесто като си добавите още брашно, ако се получи рядко. Тестото не лепне, защото е мазничко и това прави оформянето на сладките много лесно.

Направете топчета, еднакви по размер, подредете ги в тава, застлана с хартия за печене и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна.

Печете до лек златист загар около 20 минути, зависи от големината на топчетата.

Докато са топли оваляйте обилно в пудра захар.

Гръцките бадемови сладки с масло са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: