Печена скумрия с лук и горчица

27/02/2021
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо312
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме скумрията, премахваме опашките, главите и нарязваме на шайби.

Обелваме си лука и го нарязваме на отново на тънки шайби.

Лимона измиваме добре и режем на половина и отново на тънки резени.

Вземаме си съд, в който ще печем скумрията, намазваме с олио и поръсваме със сол.

Поставяме двете нарязани риби и отново полосяваме.

На всеки разрез на рибата поставяме по едно парче лимон и лук.

Така, докато запълним всички разрези.

В купа си поставяме заквасената сметана, добавяме горчицата и разбъркваме добре.

От готовата смес си намазваме пълнената скумрия, поръсваме с черния пипер и поръсваме със сусама .

Поставяме в печката и печем за около 20 минути или по желания загар.

Печена скумрия с лук и горчица сервираме със свежа зелена салата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар