Начин на приготвяне
Почистваме пъстървата и я измиваме. Оставяме я да се изцеди в гевгир. Поръсваме я отвън и отвътре с малко сол и черен пипер и я оставяме да се овкуси за 15- 20 минути.
През това време смесваме горчицата, лимоновия сок, зехтина и подправката за риба на кашичка. Включваме фурната да загрее на 200 градуса.
Главата чесън обелваме от най-външните листа и слагаме върху парче алуминиево фолио. Поръсваме със сол и зехтин и затваряме фолиото на пакетче.
С кашичката от горчицата мажем пъстървата отвътре и отвън. В коремчето и слагаме клончето розмарин.
Прехвърляме я върху хартия за печене и оформяме пакетче. Слагаме я в тавичка заедно с опакованата в алуминиево фолио глава чесън.
Печем във фурната на средна решетка и включен вентилатор около 35 минути.
Поднасяме печената риба топла, полята с отделилия се в хартията сос, гарнирана с изпечения чесън.
Пъстървата с горчица е много вкусна.