Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва с горчица и лимонов сок

Пъстърва с горчица и лимонов сок

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пъстърва с горчица и лимонов сок
Снимка: Зори
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Пастърва запечена на фурна с горчица и лимонов сок, гарнирана с глава печен чесън"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 1 бр. по - едра (около 450 г)
  • горчица - 3 с.л.
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • подправка за риба - 1 ч.л. (риган, босилек, бял пипер, сол, девесил, майорана, чесън)
  • розмарин - 1 клонче
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пъстървата и я измиваме. Оставяме я да се изцеди в гевгир. Поръсваме я отвън и отвътре с малко сол и черен пипер и я оставяме да се овкуси за 15- 20 минути.

През това време смесваме горчицата, лимоновия сок, зехтина и подправката за риба на кашичка. Включваме фурната да загрее на 200 градуса.

Главата чесън обелваме от най-външните листа и слагаме върху парче алуминиево фолио. Поръсваме със сол и зехтин и затваряме фолиото на пакетче.

С кашичката от горчицата мажем пъстървата отвътре и отвън. В коремчето и слагаме клончето розмарин.

Прехвърляме я върху хартия за печене и оформяме пакетче. Слагаме я в тавичка заедно с опакованата в алуминиево фолио глава чесън.

Печем във фурната на средна решетка и включен вентилатор около 35 минути.

Поднасяме печената риба топла, полята с отделилия се в хартията сос, гарнирана с изпечения чесън.

Пъстървата с горчица е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: