Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова Торта»Торта с точени кори и заквасена сметана

Торта с точени кори и заквасена сметана

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k21k24
Торта с точени кори и заквасена сметана
Снимка: Мария Симова
1 / 3
27/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Лесна и много вкусна торта със сметана и точени кори - ако следвате рецептата точно, ще останете очаровани от крайния резултат"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • кисело мляко - 1 ч.ч. пълномаслено
  • брашно - 3 ч.ч.
  • захар - ¾ ч.ч.
  • сода бикарбонат - ¼ ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • лимони - 1 бр. кората
  • за крема
  • заквасена сметана - 600 г
  • пудра захар - 6 с.л.
  • ванилова захар - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Торта с точени кори и заквасена сметана за тези от вас, които предпочитат домашните торти.

В купа разбъркайте киселото мляко, захарта, солта и содата. Добавете пресятото брашно и замесете меко нелепящо се по пръстите тесто.

Разделете тестото на 8 равни части и оформете на топчета. С точилка разточете всяко топче на тънка кора и поставете върху намаслена с олио хартия за печене и печете за 3-5 минути всяка кора. Още горещи, изрежете корите на еднакви кръгове и съберете резниците, оставете ги да се охладят.

През това време си пригответе вкусен крем за торта, като смесите сметаната със захарта и ваниловата захар, разбъркайте да се смесят добре.

Охладените кори, подредете една върху друга, като помежду им мажете с крем. Натрошете резниците с точилка на трохи и поръсете тортата обилно с тях. Поставете така оформената готова торта в хладилник за 3-4 часа преди сервиране. Така престоялата торта със сметана е много слоеста, нежна, мека и ароматна. Приятен апетет!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: