Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Боб чорба в херметическа тенджера

Боб чорба в херметическа тенджера

Боб чорба в херметическа тенджера1 / 2
28/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • лук - 1 глава(по - голяма)
  • моркови - 2 бр.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол
  • джоджен
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба за 24 часа във вода. Сложете го на котлона в обикновена тенджера и го възврете, докато се получи пяна отгоре. Измийте го със студена вода.

Във херметическата тенджера сложете олио, нарязан лук, моркова и боба.

Като започне да ври, засечете 20 минути. Изпуснете въздуха, опитайте дали се е сварил. Ако е така, добавете джоджен, солта и червения пипер към боб чорбата.

Затворете и нека супата с боб още 10 минутки. Боб чорбата в херметическата тенджера е готов.

Към този постен боб може да поднесете суха люта чушка и любим хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: