Начин на приготвяне
В тенджерата под налягане (без капака) загряваме олиото и слагаме първо семената кориандър, за да си пуснат аромата, добавяме нарязания на ситно кромид лук, моркови (нарязани на колелца) и наситнените чушки.
След като се запържат, добавяме брашното и червения пипер, разбъркваме и слагаме зеления фасул, джинджифила и накрая добавяме обелените и накълцани домати със сока.
Най-накрая добавяме измитите и надупчени с вилица джанки и заливаме с 2 литра гореща вода.
Посоляваме със сол и пипер и затваряме капака на тенджерата. След като налягането се вдигне (започне да излиза пара) оставяме да поври около 20 минути. Когато тенджерата поизстине, отхлупваме капака и овкусяваме с нарязания на ситно чесън и кориандър (или магданоз).
По желание сервираме яхнията обилно поръсена с едро смлян червен пипер или няколко цели сушени люти чушлета.
Супата от зелен фасул в херметическа тенджера е готова.
Коментари