Начин на приготвяне
Омесете каймата с всички посочени продукти за кюфтенцата- топчета. Оставете да престои 2 часа.
За яхнията с кюфтета накълцайте лука и зелените чушки и ги задушете за 10 минути в мазнината.
Добавете доматеното пюре и бъркайте 3-4 митути, след това сложете брашното и червения пипер и гответе още 1-2 минути при постоянно разбъркване.
Налейте около 1.5 л. топла вода, посолете и оставете да заври, като през това време си обелите и нарежете на едро картофите. Сложете и тях в ястието и варете 15 минути. Ако е нужно, доливайте вода.
Докато картофената яхнийка ври на котлона, оформете от каймата топчета по- големи от орех.
Тук имате избор или да ги сложите директно в гозбата или да ги изпържите предварително до златист загар, на силен огън, само за да хванат апетитна коричка.
Когато са готови, ги сложете в яхнията и варете още 10-15 минути.
Сервирайте готовата яхния с топчета от кайма и ориз топла с хубав домашен хляб и люти чушлета или салата.
Добър апетит!
Коментари