Начин на приготвяне
Омесете каймата като я сложите в купа и добавите черен пипер, галета, нарязан на ситно лук, чубрица и кимион на вкус. Разбъркайте всичко и оформете кръгли не много големи кюфтета.
Загрейте зехтина в дълбока тенджера и сложете в него кюфтетата да се запържат. Пържете до приятен златисто-кафяв цвят, като ги обръщате периодично да се сготвят от всички страни.
Почистете останалия лук и моркова и ги нарежете на дребно. Готовите кюфтета извадете върху домакинска хартия да се отцедят от мазнината. В тенджерата със същата мазнина сложете лука и моркова, запържете до омекване, добавете червения пипер и доматеното пюре, разбъркайте и сипете доматите от консерва.
Посолете на вкус и сложете лъжичка захар да балансирате доматения вкус. Оставете сместа да поври 5 минути и добавете бульона, разбъркайте сложете кюфтенцата и разбъркайте. Сложете капака и оставете да къкри на средна температура за около 20 минути.
Отворете консервата боб и отцедете от течността. Сложете го в яхнията, разбъркайте и подправете с джоджен, черен пипер и сол ако е необходимо. Оставете яхнията за още 10 минути да поври и махнете от котлона. При сервиране поръсете със свеж пресен магданоз.