Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Спаначена пица с цяло яйце

Спаначена пица с цяло яйце

Спаначена пица с цяло яйце
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Една специална рецепта за спаначена пица, подходяща за всички за вегетарианци"

Необходими Продукти

  • За тесто
  • суха мая - 1 ч.л.
  • брашно - 250 грама
  • топла вода - 125 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • за гарниране
  • яйца - 1
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • спанак - 300 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 2 щипки, смлян
  • кашкавал - 70 грама настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете затоплената вода и добавете сухата мая и захарта. Оставете настрани, за да шупне маята.

Пресейте брашното. Добавете към него солта, шупналата мая и зехтина. Постепенно замесете еластично и меко тесто за пица. Покрийте го с кърпа и оставете на топло да втаса, за да удвои обема си.

Почистете чесъна и лука, нарежете ги на ситно и ги задушете в тиган със сгорещен зехтин.

Щом поомекнат, добавете измития спанак, а малко след него - доматеното пюре. Овкусете със сол и черен пипер.

Разточете тестото в желата от вас форма и го прехвърлете в добре намазнена и набрашнена тава. Отгоре разпределете спаначената плънка и поръсете с кашкавал.

Печете готовата пица в загрята на 200 градуса фурна около 30 минути. Малко преди да е напълно готова, чукнете едно яйце отгоре.

Спаначената пица с цяло яйце е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Хубава идея за пица. Благодаря!
04.03.2021 10:52
1