Начин на приготвяне
В купа сипете затоплената вода и добавете сухата мая и захарта. Оставете настрани, за да шупне маята.
Пресейте брашното. Добавете към него солта, шупналата мая и зехтина. Постепенно замесете еластично и меко тесто за пица. Покрийте го с кърпа и оставете на топло да втаса, за да удвои обема си.
Почистете чесъна и лука, нарежете ги на ситно и ги задушете в тиган със сгорещен зехтин.
Щом поомекнат, добавете измития спанак, а малко след него - доматеното пюре. Овкусете със сол и черен пипер.
Разточете тестото в желата от вас форма и го прехвърлете в добре намазнена и набрашнена тава. Отгоре разпределете спаначената плънка и поръсете с кашкавал.
Печете готовата пица в загрята на 200 градуса фурна около 30 минути. Малко преди да е напълно готова, чукнете едно яйце отгоре.
Спаначената пица с цяло яйце е готова.
Коментари