Начин на приготвяне
Настържете лука на фино ренде и отсранете ципите. Магданоза накълцайте на ситно.
Сложете ги при каймата заедно със солта и подправките и хубаво омесете.
Ако разполагате с време, оставете овкусената кайма да престои няколко часа или 1 нощ в хладилник.
Към сместа за топчетата сложете настъргания кашкавал и премесете още веднъж каймата.
Оформете топчета по-малки от орех и всяко оваляйте в брашно и подредете върху голям пласт кухненска хартия.
За да завършите панировката на малките симпатични топчета от кайма, разбийте с малко сол двете яйца, а при галетата натрошете лютото чушле и разбъркайте. Може да си добавите и друга подправка, ако желаете.
Потапяйте набрашнените кюфтенца в яйцето и после овалвайте в галета.
Изпържете ги в загрято на умерен огън олио и изваждайте върху пласт кухненска хартия, която да обере излишната мазнина.
Важно е да сте направили топчетата малки, за да успеят да се изпържат добре и отвътре, а и по същата причина огънят не трябва да е силен, за да не загаря панировката, а вътрешността да остава сурова.
Поднесете панираните топчета от кайма със свежа салата или картофки.
Добър апетит!