Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Панирани топчета от кайма

Панирани топчета от кайма

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Панирани топчета от кайма
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Разнообразете класическите кюфтенца с тази иновативна рецепта за панирани топчета от кайма, поднесете с гарнитура по ваше желание"

Необходими Продукти

  • кайма - 350 г смес
  • лук - 1/4 глава, кромид
  • магданоз - 2 стръка
  • чубрица - 1 щипка, ронена
  • кимион - 2 щипки
  • черен пипер - 1 ч.л. равна, фино смлян
  • червен пипер - 1 щипка
  • кашкавал - 6 с.л. с връх, настърган
  • сол - на вкус
  • За панировка
  • яйца - 2 бр. голям размер
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • кайенски пипер - 1 сухо чушле, по желание
  • сол - 2 щипки
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете лука на фино ренде и отсранете ципите. Магданоза накълцайте на ситно.

Сложете ги при каймата заедно със солта и подправките и хубаво омесете.

Ако разполагате с време, оставете овкусената кайма да престои няколко часа или 1 нощ в хладилник.

Към сместа за топчетата сложете настъргания кашкавал и премесете още веднъж каймата.

Оформете топчета по-малки от орех и всяко оваляйте в брашно и подредете върху голям пласт кухненска хартия.

За да завършите панировката на малките симпатични топчета от кайма, разбийте с малко сол двете яйца, а при галетата натрошете лютото чушле и разбъркайте. Може да си добавите и друга подправка, ако желаете.

Потапяйте набрашнените кюфтенца в яйцето и после овалвайте в галета.

Изпържете ги в загрято на умерен огън олио и изваждайте върху пласт кухненска хартия, която да обере излишната мазнина.

Важно е да сте направили топчетата малки, за да успеят да се изпържат добре и отвътре, а и по същата причина огънят не трябва да е силен, за да не загаря панировката, а вътрешността да остава сурова.

Поднесете панираните топчета от кайма със свежа салата или картофки.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: