Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Хапки»Панирани топчета от кайма със сос

Панирани топчета от кайма със сос

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Панирани топчета от кайма със сос
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Ето, открихме как да накараме бирата направо да лети към трапезата"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • яйце - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • галета - за овалване
  • за соса
  • кисело мляко - 400 г
  • майонеза - 150 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете каймата в купа. Добавете сол и черен пипер на вкус. Чукнете едно яйце и разбъркайте добре, за да се овкуси каймата.

Сгорещете мазнина в тиган. От каймата оформете малки топчета, оваляйте в галетата и изпържете в сгорещеното олио.

Обелете чесъна и го смачкайте. В купа сложете киселото мляко, майонезата и смачкания чесън.

Разбъркайте добре, по желание добавете сол и зелени подправки.

Сервирайте топлите топчета от кайма с млечния чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: