Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гнезда»Картофени гнезда с пилешко месо и гъби

Картофени гнезда с пилешко месо и гъби

Vesela SHVesela SH
Чирак
51322126
Картофени гнезда с пилешко месо и гъби
Снимка: Vesela SH
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Невероятно предястие за делник и празник от картофени гнезда с пилешко месо и гъби"

Необходими Продукти

  • картофи - 1/2 кг
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 40 г
  • сол
  • черен пипер
  • пилешко месо - 250 г
  • манатарки - 250 г гъби
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, нарежете на малки кубчета и ги сварете.

Пасирайте картофите, докато са още топли, добавете кравето масло, солта и черния пипер.

След като картофеното пюре поизстине, към него добавете яйцето. Разбъркайте до хомогенност.

Постелете в тава хартия за печене и с помощта на пош със звездовиден накрайник, ако нямате пош, може да оформете апетитните гнезда с лъжица. Сложете ги в загрята фурна на 200°C и леко ги запечете.

Нарежете пилешкото месо на дребни хапки и запържете в малко мазнина.

Добавете гъбите, нарязани на ситно, и гответе до готовност, поръсете със сол, черен пипер и ситно нарязан и леко намачкан чесън.

В картофените гнезда сложете от плънката и поръсете с настърган кашкавал.

Поставете тавата отново в загрята фурна на 200°C и запечете до златист цвят на кашкавала.

Картофените гнезда с пилешко месо и гъби са много вкусни и изглеждат празнично!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: