Начин на приготвяне
Обелете картофите, нарежете на малки кубчета и ги сварете.
Пасирайте картофите, докато са още топли, добавете кравето масло, солта и черния пипер.
След като картофеното пюре поизстине, към него добавете яйцето. Разбъркайте до хомогенност.
Постелете в тава хартия за печене и с помощта на пош със звездовиден накрайник, ако нямате пош, може да оформете апетитните гнезда с лъжица. Сложете ги в загрята фурна на 200°C и леко ги запечете.
Нарежете пилешкото месо на дребни хапки и запържете в малко мазнина.
Добавете гъбите, нарязани на ситно, и гответе до готовност, поръсете със сол, черен пипер и ситно нарязан и леко намачкан чесън.
В картофените гнезда сложете от плънката и поръсете с настърган кашкавал.
Поставете тавата отново в загрята фурна на 200°C и запечете до златист цвят на кашкавала.
Картофените гнезда с пилешко месо и гъби са много вкусни и изглеждат празнично!
Да ви е сладко!