Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гнезда»Картофени гнезда с гъби

Картофени гнезда с гъби

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Картофени гнезда с гъби
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
10/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
9
"Картофени гнезда с гъби, от които ще останете очаровани"

Необходими Продукти

  • За гнездата
  • картофи - 1 кг
  • сол
  • краве масло - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • За пълнежа
  • лук - 2 глави
  • гъби - 200 г
  • краве масло - 2 с.л. или олио
  • кашкавал - 100 г настърган
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват в подсолена вода. След като поизстинат, се обелват и намачкват. Към тях се прибавя сол на вкус, двете яйца, краве масло и топло прясно мляко. Всичко се обърква до получаване на сравнително гладко картофено пюре.

Лукът и гъбите се почистват и нарязват на шайби. Запържват се в сгорещено масло и олио до златисто. Овкусяват се със сол и черен пипер на вкус.

С помощта на шприц или просто с лъжица от картофеното пюре се оформят картофени гнезда, като първо се прави дъното, а после стените.

Вече оформените гнезда се напълват със сместа от лук и гъби. Отгоре се поръсват със настърган кашкавал, след което се слагат да се запекат във фурна на 180 градуса за около 20 минути.

Към картофени гнезда с гъби сервирайте и подходяща салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: