Начин на приготвяне
Почистваме си лука и нарязваме на ситно.
Поставяме тиган на котлона с малко от маслото и прибавяме каймата и лука.
Запържваме добре всичко.
Вземаме си дълбока купа и си смесваме настърганите картофи с кашкавала, яйцата, солта, черния пипер и разбъркваме.
Към тази смес добавяме и каймата.
Подготвяме си тавичка, която си намазваме с част от маслото и покриваме дъното с 4 от корите.
Така ги подреждаме, че оставяме част от корите да висят навън, после да можем да загънем с тях пататника.
Изсипваме готовата плънка и притискаме леко.
Поставяме останалите 2 кори, завиваме с оставените да висят извън тавичката кори и намазваме с масло.
Поставяме тавичката във фурната на средна температура.
Ако се наложи, обръщаме и оставяме още малко да се запече и на другата страна пататника в кори за баница.
След като е готов, оставяме да поизстине и тогава поднасяме пататника с кайма в кори за баница.