Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Аламинути»Баница с ръчно точени кори и телешка кайма

Баница с ръчно точени кори и телешка кайма

Баница с ръчно точени кори и телешка кайма
Снимка: Габриела Цулин
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Приятен апетит с тази баница с ръчно точени кори и телешка кайма!"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 400 г бяло пшенично
  • топла вода - 300 мл
  • ябълков оцет - 15 мл
  • зехтин - 30 мл екстра върджин
  • келтска сол - 15 г
  • за плънката
  • яйца - 3 бр.
  • телешка кайма - 250 г
  • кашкавал - 200 г краве
  • келтска сол - 10 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в дълбока купа.

Добавете останалите продукти за тестото и замесете меко тесто.

Покрийте го със стреч фолио и оставете тестото да си почине за половин час.

След това разделете тестото на 5-6 еднакви по големина топки и ги разточете на тънко - като лист хартия.

Всеки един лист изпечете в предварително загрята на 200 °C фурна.

След това пригответе плънката, като сложите в купа продуктите и ги разбъркате добре до хомогенизиране.

Намажете кръгла тава с диаметър 26 сантиметра с мазнина.

Сложете една кора. Напръскайте с вода с малко зехтин в нея.

Аз сложих в купичка 200 милилитра топла вода с 2 с.л. зехтин.

Отгоре поставете плънка, след това отново кора, която сте напръскали с вода, плънка и т.н., докато корите и плънката свършат.

Завършете с кора, която сте напръскали с вода с мазнина.

Отгоре полейте с тънка струйка зехтин апетитната баница.

Печете баницата с кайма на 180 °C за 20-25 минути.

След изпичане извадете тавата от фурната и покрийте с хавлиена кърпа до пълното изстиване.

Приятен апетит с тази баница с ръчно точени кори и телешка кайма!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: