Начин на приготвяне
В дълбок съд изсипваме топлото мляко и добавяме захарта, маята, щипка сол и яйцето.
Предварително си пресяваме брашното и прибавяме половината от него, като разбъркваме добре. Добавяме и разтопеното масло и отново разбъркваме.
От половината пресято брашно замесваме тесто.
Готовото тесто покриваме със стреч фолио и оставяме на топло за час-два.
След като е набъбнало оформяме топки и отново покриваме с фолиото, като оставяме за 5 минути.
Започваме да си оформяме кифличките, като разточваме на тънка правоъгълна кора, която е с дебелина около 5 мм.
Разделяме големия правоъгълник на няколко малки - може би към 8 до 10 бр.
Правим си разрези от едната страна и навиваме малкия правоъгълник на руло.
Поръсваме със семена по желание.
Нареждаме ги в тавата и покриваме с прозрачно фолио като оставяме за половин час.
Приготвяме заливката. Разбъркваме кефира с куркумата, жълтъка и солта.
С готовата смес заливаме празните места, които са останали между кифличките.
Поставяме във фурната и печем на 170 градуса за 25-30 минути.
Веднага след като отгоре се появи златиста лъскава коричка, изваждаме от фурната.
Пухкавите кифлички със заливка са готови.