Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Китайска питка

Китайска питка

Vannq88Vannq88
Помощник Готвач
614522502
Китайска питка9 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Китайците може и да не ядат хляб, но правят страхотни питки, уверете се сами"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • мая - кубче
  • захар - щипка
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме водата и прибавяме захарта и маята. Изчакваме малко да се надигне и прибавяме и солта.

Пресяваме си брашното и правим кладенче, в което изсипваме кваса. Омесваме не много твърдо тесто и завиваме с мокра кърпа. Оставяме го да втаса на топло за 1 час.

От тестото правим две еднакви топчета, които разточваме на тънки кори. Стремим се да бъдат правоъгълници. Намазваме обилно олио и загъваме единия край към средата. Другия също. И така оформено режим лентички, възможно по-тънки.

Слагаме по четири лентички на кубче и леко ги придърпваме и усукваме. Получават се като розички. В тенджера слагаме 1 ч.ч. вода да заври. Отгоре слагаме решетка където подреждаме нашите розички и похлупваме отново с тенджера.

Така на пара ги варим около 40 мин. Когато са готови ги пускаме в силно сгорещено олио до златист цвят. Изваждаме на кухненска хартия да се отцедят и сервираме. Стават много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: