Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Пъстра салата с булгур, царевица и яйце

Пъстра салата с булгур, царевица и яйце

Пъстра салата с булгур, царевица и яйце
Снимка: Илиана Първанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"В зависимост от продуктите, салатата може да играе роля и на основно ястие за вас - разнообразните съставки в тази рецепта със сигурност ще ви заситят"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • маслини - 1 шепа Каламата
  • кисели краставички - 1 бр. средна
  • лук - 1 глава лук, средна
  • пресен лук - няколко перца
  • царевица - ½ консерва
  • шарлан - 1 - 2 с.л., слънчогледово масло
  • хималайска сол - ½ ч.л., на вкус
  • За варивото
  • булгур - ½ ч.ч.
  • черен пипер 1 - 2 щипки, млян
  • хималайска сол - ½ ч.л.
  • вода - 1 и ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сваряваме булгура (половин чаена чаша) в чаша и половина вода, подправен с половин чаена лъжичка хималайска сол и 1-2 щипки млян черен пипер. След като се свари, го оставяме настрана да си изпие водата и после го разстиламе в плосък съд – чиния или тавичка, за да изпръхне.

2. Отделно в керамичен тиган загряваме малко шарлан – слънчогледово масло, разбъркваме с виличка 1 яйце в купичка и го сипваме бъркайки, така че да се изпържи на средно големи парченца. След това го отделяме в друга съдинка.

3. Отново загряваме малко слънчогледово масло в тигана и сипваме лука, нарязан предварително на тънки и фини полумесеци. Посоляваме с хим. сол, ръсваме щипка млян черен пипер, разбъркваме и поставяме капак. Оставяме докато омекне, като от време на време разбъркваме.

4. В дълбока купа сипваме съставките за вкусната салата: охладения сварен булгур, бърканото пържено яйце, пържения лук, нарязани 1 шепа натурални маслини сорт Каламата, половин консерва сладка царевица, нарязани на ситно 1-2 кисели краставички от буркан и няколко перца пресен лук. Овкусяваме с нерафинирано студено пресовано слънчогледово масло – шарлан (около 1 с.л.) и около 1/3 ч.л. хималайска сол – на вкус.

Разбъркваме старателно и салатата с булгур е готова.

Поднасяме тази чудно вкусна пъстра салата с булгур, царевица и яйце за един необикновен обяд изпълнен с вкусове!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: