Начин на приготвяне
1. Сваряваме булгура (половин чаена чаша) в чаша и половина вода, подправен с половин чаена лъжичка хималайска сол и 1-2 щипки млян черен пипер. След като се свари, го оставяме настрана да си изпие водата и после го разстиламе в плосък съд – чиния или тавичка, за да изпръхне.
2. Отделно в керамичен тиган загряваме малко шарлан – слънчогледово масло, разбъркваме с виличка 1 яйце в купичка и го сипваме бъркайки, така че да се изпържи на средно големи парченца. След това го отделяме в друга съдинка.
3. Отново загряваме малко слънчогледово масло в тигана и сипваме лука, нарязан предварително на тънки и фини полумесеци. Посоляваме с хим. сол, ръсваме щипка млян черен пипер, разбъркваме и поставяме капак. Оставяме докато омекне, като от време на време разбъркваме.
4. В дълбока купа сипваме съставките за вкусната салата: охладения сварен булгур, бърканото пържено яйце, пържения лук, нарязани 1 шепа натурални маслини сорт Каламата, половин консерва сладка царевица, нарязани на ситно 1-2 кисели краставички от буркан и няколко перца пресен лук. Овкусяваме с нерафинирано студено пресовано слънчогледово масло – шарлан (около 1 с.л.) и около 1/3 ч.л. хималайска сол – на вкус.
Разбъркваме старателно и салатата с булгур е готова.
Поднасяме тази чудно вкусна пъстра салата с булгур, царевица и яйце за един необикновен обяд изпълнен с вкусове!