Начин на приготвяне
Пресяваме брашното с бакпулвера и щипка сол, втриваме мекото масло в него. После добавяме и останалите продукти.
Омесваме тесто и го завиваме в домакинско фолио. Оставяме го за 30 мин в хладилник.
Разделяме тестото на 13 топки, всяка по 50 грама. Разточваме и в центъра на всяка слагаме по 1 ч.л. с връх конфитюр.
Събираме на вързопче, притискаме краищата и оформяме пак на топка. Всяка топка декорираме с пинсета.
Печем в загрята фурна при 180°C до порозовяване. Готовите бели сладки намазваме леко с мед или захарен сироп. Поръсваме с ядки по желание.
Моите сладки ги приготвих с кайсиев конфитюр с няколко ситно накълцани фурми.
Намазах белите сладки с конфитюр със сироп от сладкото - размих малко конфитюр с малко вода, кипнах и прецедих.
Източник: Vesela Pirgova - Кулинарна мрежа