Начин на приготвяне
30 мин през лятото, а през зимата може 2 часа да се топлят яйцата на стайна температура.
Ползвайте между 3 и 5 яйца.
Кексът се разбива с миксер продължително време - първо яйцата със захарта, докато бухне, после и останалите съставки.
Първо добавете шупналата в киселото мляко сода, объркайте добре и след това сипете какаото, масло или свинска мас - половин чаша кафена, но разтопена.
Финално объркайте с 1 ванилия, 3 чаши брашно, не трябва да е нито рядък нито гъст, защото иначе ще се влюти - ако не е достатъчно брашното.
Изсипва се в квадратна тава и какаовият сладкиш се пече в умерена фурна до готовност.
И като стане готов, се намазва с мазнина отгоре, за да остане мек.
Разрежете го на квадрати. После сладките пастички се намазват хубаво отгоре със заквасена сметана.
Украса - смлени орехи, кокосови стърготини..
Може след мазнината отгоре сладките бели пастички да се намажат с мед и да се украси с плодове, пудра захар, кокосови стърготини, каквото хрумне на човек.
Ако искате да изненадате близките си с някое страхотно сладко изкушение, опитайте и рецептите ни за шоколадови пасти или домашно брауни.