Постни бели сладки

Постни бели сладки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Подсладете трапезата за Бъдни вечер с тези ефектни и топящи се в устата постни бели сладки"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • хладка вода - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • локум - 1 кутия (около 150 г)
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд се смесва олио и вода и се слагат на котлона да се загреят.

Добавя се бакпулверът, ванилията и брашното наведнъж и се разбърква с дървена лъжица непрекъснато, докато се сгъсти и тестото да се отделя от стените на тенджерата.

Снема се и охлаждаме, взема се топче тесто и се сплесква с длани. В средата се поставя парче нарязан предварително локум и се оформят топчета.

Нареждат се в тава върху хартия за печене.

Печем сладките в загрята фурна 180 градуса до готовност.

Изваждат се и локумките се поръсват обилно с пудра захар.

Постните бели сладки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: