Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бели сладки с конфитюр

Бели сладки с конфитюр

Бели сладки с конфитюр
Снимка: Кулинарна мрежа
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
13
"Страхотни бели сладки с конфитюр, перфектни за следобедно чаено парти"

Необходими Продукти

  • конфитюр - бурканче, от кайсии /може и друг/
  • мед - за намазване /или захарен сироп/
  • ядки - за поръсване, по желание
  • фурми - по желание
  • За тестото
  • брашно - 350 г
  • краве масло - 150 г меко
  • сол - щипка
  • жълтъци - 1 бр.
  • готварска сметана - 1 с.л.
  • кисело мляко - 100 г гъсто, цедено
  • бакпулвер - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното с бакпулвера и щипка сол, втриваме мекото масло в него. После добавяме и останалите продукти.

Омесваме тесто и го завиваме в домакинско фолио. Оставяме го за 30 мин в хладилник.

Разделяме тестото на 13 топки, всяка по 50 грама. Разточваме и в центъра на всяка слагаме по 1 ч.л. с връх конфитюр.

Събираме на вързопче, притискаме краищата и оформяме пак на топка. Всяка топка декорираме с пинсета.

Печем в загрята фурна при 180°C до порозовяване. Готовите бели сладки намазваме леко с мед или захарен сироп. Поръсваме с ядки по желание.

Моите сладки ги приготвих с кайсиев конфитюр с няколко ситно накълцани фурми.

Намазах белите сладки с конфитюр със сироп от сладкото - размих малко конфитюр с малко вода, кипнах и прецедих.

Източник: Vesela Pirgova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: