Домашно маринована копърка
Domaće marinirane girice
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована Риба»Домашно маринована копърка

Домашно маринована копърка

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k5k6
Домашно маринована копърка
Снимка: Зорица
1 / 8
12/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене5 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Ако ви се хапва нещо интересно като предястие, опитайте тази домашно маринована копърка без никаква термична обработка"

Необходими Продукти

  • копърка - 1 кг, предварително почистена
  • за маринатата
  • вода - 2 л.
  • морска сол - 300 г
  • винен оцет - 300 мл
  • дафинови листа - 3 - 4 бр.
  • черен пипер - 20 зрънца
  • бахар - 10 зрънца
  • олио - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От водата, оцета, дафиновите листа, черния пипер, солта и зърната черен пипер и бахар се приготвя марината за риба.

Почистената копърка се измива и се накисва в маринатата за 24 - 48 часа.

Рибките се отцеждат от маринатата и се редят плътно в бурканчета с опашките нагоре, като за целта бурканчето се държи в хоризонтално положение.

Между рибките може да сложите няколко зърна чер пипер, бахар и дафинов лист.

Накрая се налива да горе препърженото (с коричка от хляб) олио, като важното да няма въздух в бурканчетата. Затварят се с капачките и се прибират в хладилника.

Така приготвената домашно маринована копърка се съхранява до месец.

Може да се поднесе като предястие или мезе, гарнирана с червен лук или в компанията на свежа салата.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: