Начин на приготвяне
За рецептата използвах замразена херинга. Размразете рибата, наредете я в подходяща кутия и наръсете обилно с морска сол.
Приберете кутията в хладилник за 24 часа. След това измийте филетата под течаща студена вода.
В тенджерка налейте оцета, водата, пуснете дафиновите листа и зърната черен пипер. Добавете 1 с.л. захар. Сварете маринатата за рибата за 10 мин.
В средата на всяко филе херинга сложете по парче кисела краставичка, лук и 2-3 зърна каперси. Завийте на руло и забодете края с клечка за зъби.
Наредете рибните рулца в буркани по 4 бр. Залейте с охладената марината като добавите от дафиновия лист и зърна черен пипер.
Затворете бурканите с маринованата риба, приберете в хладилник.
Домашно маринованата херинга с кисели краставички и каперси е готова за консумация след 5-6 дни.
Да ви е сладко!
Коментари