Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована риба»Домашно маринована херинга с краставички

Домашно маринована херинга с краставички

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Домашно маринована херинга с краставички
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Маринована херинга с краставички - най-вкусна е като си я приготвим у дома"

Необходими Продукти

  • херинга - 8 бр. филе
  • кисели краставички - 1 - 2 бр.
  • каперси - 20 г
  • лук - 1 глава кромид
  • за маринатата
  • оцет - 600 мл
  • вода - 250 мл
  • захар - 1 с.л.
  • дафинов лист - 3 - 4 бр.
  • черен пипер - 2 с.л. зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата използвах замразена херинга. Размразете рибата, наредете я в подходяща кутия и наръсете обилно с морска сол.

Приберете кутията в хладилник за 24 часа. След това измийте филетата под течаща студена вода.

В тенджерка налейте оцета, водата, пуснете дафиновите листа и зърната черен пипер. Добавете 1 с.л. захар. Сварете маринатата за рибата за 10 мин.

В средата на всяко филе херинга сложете по парче кисела краставичка, лук и 2-3 зърна каперси. Завийте на руло и забодете края с клечка за зъби.

Наредете рибните рулца в буркани по 4 бр. Залейте с охладената марината като добавите от дафиновия лист и зърна черен пипер.

Затворете бурканите с маринованата риба, приберете в хладилник.

Домашно маринованата херинга с кисели краставички и каперси е готова за консумация след 5-6 дни.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
За пореден път мариноваме херинга с тази рецепта и се получава страхотно!
11.01.2023 20:02