Начин на приготвяне
Доматена запеканка с яйца и сирене - разкошно ястие без месо. Със същите продукти могат да се направят и вегетариански гювечета.
Обелете патладжана, нарежете на кубчета 3/3 см. Осолете обилно и оставете в купа 30 мин.
Кипнете вода. Боднете доматите с нож, пуснете ги в кипящата вода. Поширайте, докато се спука кожата. Прехвърлете ги в купа със студена вода. Обелете ги. Пасирайте 300 г от тях. Останалите нарежете на шайби 1 см.
Нарежете лука, чили чушлетата, чесъна и морковите.
Изплакнете обилно патладжана. Преместете го в тава с диаметър 42+см, нарежете магданоза на ситно и го добавете при патладжана в тавата. Добавете сол, черен, червен пипер и олио. Печете 25 мин на 180 градуса. Разбърквайте. Така зеленчуковата запеканка е още по-вкусна.
Докато печете патладжана, в тиган запържете чили чушлетата. Добавете лука и морковите. Запържете до златно. Намалете огъня и добавете чесъна, чубрицата и смлените домати. Задушете без капак ~ 10 мин.
Изсипете тигана в тавата при патладжана. Смесете ги. Опитайте за сол. Изравнете и наредете отгоре доматите на шайби, моцарелата на шайби и бялото сирене на кубчета 1/1 см. Чукнете яйцата отгоре. Печете до готовност на запеканката на 180 градуса.
Сервирайте със салата по избор.
Коментари