Начин на приготвяне
За блата разбиваме яйцата със захарта и при непрекъснато бъркане прибавяме олиото, млякото и какаото.
Накрая прибавяме пресятото брашно с бакпулвера и разбъркваме добре.
Изсипваме сместа в намазнена квадратна форма или тавичка.
Печем на 180 градуса за около 15-20 минути
За крема сипваме млякото в малка тенджера, прибавяме захарта, ванилията и при непрекъснато бъркане прибавяме брашното. Бъркаме крема, докато се сгъсти на средна температура.
С получения гъст крем, още докато е горещ, заливаме изпечения какаов блат.
Оставяме шоколадовата торта на хладно, докато кремът стегне добре.
За глазурата загряваме прясното мляко, прибавяме шоколада с маслото и бъркаме, докато се получи гладка и фина глазура.
С глазурата заливаме вече охладената турска шоколадова торта Паста Тарифи /Pasta Tarifi/.