Меки морковени бисквитки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Меки морковени бисквитки
Снимка: Yordanka Kovacheva
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Ако имате останали моркови в хладилника, но не им намирате приложение, заповядайте тази лесна и много бърза рецепта за морковени бисквитки"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр. (80 г почистен)
  • брашно - 100 г
  • захар - 90 г кафява, пудра
  • индийско орехче - 1 щипка
  • олио - 25 г
  • масло - 30 г твърдо, студено
  • портокалова кора - 1 с.л. фино настъргана, само оранжевата част
  • брашно - 100 грама
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • орехи - 3 бр. половинки ядки
  • сол - 1 малка щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа брашното, пудрата кафява захар, бакпулвера, индийското орехче и щипка сол. Сложете маслото и втрийте с пръсти докато се поеме от сухата смес и леко се навлажни.

Настържете на фино ренде моркова, разбъркайте с олиото и портокаловата кора. Сипете към сухата смес и разбъркайте с дървена лъжица до хомогенност.

Взимайте малки порцийки от тестото с лъжица и слагайте на разстояние в тава покрита с хартия за печене. Оформяйте на обли бисквитки, не прекалено тънки и без да е нужно да са съвършено гладки.

В средата на всяка бисквитка забодете малко парченце орехова ядка.

Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна за 12-15 минути или докато сладките почервенеят леко.

Оставете меките морковени бисквити да изстинат и поднесете с чаша мляко, чай или кафе. Подходящи са и за украса и акомпаниране на топка ванилов или сметанов сладолед.

За да ги запазите меки, съхранявайте в чиста торбичка.

Ако сте ги направили тънки, след като изстинат е възможно и да хрупкат, затова или ги оформяйте по-дебелички, или ги затворете в кутия още докато са леко топли.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: