Начин на приготвяне
В купа се разбива мекото масло със захарта, яйцето и ванилията. Морковите предварително се обелват, нарязват на парчета се варят докато омекнат, после се отцеждат, но се запазва 1 с. л. от водата в която са се варили, и се пасират на пюре, аз не го направих на пюре, а оставих да се усещат малки парченца.
Добавя се пюрето от морковите, кокосовите стърготини и брашното с бакпулвера. Разбърква се добре да се смесят продуктите и оставяме за 30 минути в хладилник.
С мокри ръце и с чаена лъжичка се оформят бисквитките в тава върху хартия за печене. Печем в загрята фурна 180 градуса около 15 минути.
Когато се пекат не се надуват и запазват почти цвета си. Готови са, когато като се пипнат отгоре да има коричка. Изваждат се и се охлаждат, нареждаме в чиния. В купа се разбърква пудрата захар с 2 или 3 с. л. лимонов сок и се разбърква на кашичка с бял цвят.
С вилица се декорират с лимоновата глазура и оставяме да стегне. Рецептата е на Пепа Стоева.